10 karakteristikat që i dallojnë njerëzit me intuitë

Intuita është e vështirë për t’u përcaktuar. Steve Jobs ka thënë në mënyrë të përsëritur se intuita është më e fuqishme se intelekti.

Kurse Albert Einstein ka thënë: “Mendja intuitive është një dhuratë e shenjtë dhe mendja racionale është një shërbëtor besnik. Ne kemi krijuar një shoqëri që e nderon shërbëtorin dhe ka harruar dhuratën”.

Njerëz intuitivë, 10 karakteristika që i dallojnë ato:
1. Ata dëgjojnë zërin e tyre të brendshëm
2. Ata kalojnë kohë vetëm
3. Janë krijues
4. Ata parashikojnë të ardhmen
5. Ata janë të pajisur me ndjeshmëri konstruktive
6. Janë të vetëdijshëm se emocionet si zhgënjimi, zemërimi ose pakënaqësia e mbytin jetën e tyre
7. Njerëzit intuitivë zhvillojnë vetëbesim të madh në mënyrë që ata të mund të përballojnë vështirësitë e jetës në një mënyrë proaktive.
8. Njerëzit intuitivë nuk kanë skema të ngurta ose mendime fikse.
9. Nëse diçka shkon keq, ata nuk përpiqen të imitojnë dikë ose të izolohen nga bota: ata marrin në konsideratë zgjedhjet e tyre dhe kontekstualizojnë ato në rrethanat që kanë përjetuar.
10. Njerëzit intuitivë nuk mund të shpjegojnë në mënyrë racionale arsyet e tyre ndaj të tjerëve. Ndonjëherë, mungesa e motivimit logjik mund të çojë në dyshime dhe më pas duhet të tërhiqesh dhe të marrësh në pyetje, me më shumë vëmendje, zërin tënd të brendshëm.

Artikulli paraprakSa më shumë lexoni, aq më vonë plaket truri
Artikulli tjetërSi të dukeni më i mençur derisa flisni