10 arsye për rëndësinë e krijimit të rrjeteve në karrierën tuaj

Rëndësia e thënies “askush nuk është ishull” është provuar të jetë arsyeja pse shumë prej nesh duhet të bëjnë një përpjekje kolektive për të arritur suksesin profesional. Për shumë individë që kanë pasur sukses në karrierën e tyre, shkaqet u janë kontribuar kryesisht kanaleve të forta të rrjeteve që ata kanë krijuar me kalimin e kohës. Por pyetja se me kë lidheni dhe rëndësia e tyre për karrierën tuaj ka edhe më shumë rëndësi. Në këtë mënyrë, ju nuk keni nevojë të lidheni me këdo. Përkundrazi, së pari studioni se si mund të kontribuoni në suksesin e tyre, përveç se si do përfitoni nga njohuritë e tyre.

Këtu janë disa arsye pse krijimi i rrjeteve duhet të jetë një aspekt thelbësor nëse vërtet dëshironi të ndërtoni karrierën tuaj.

 

Një hapsirë për të shkëmbyer ide

Ju kurrë nuk mund të kuptoni se sa dini pa dëgjuar njerëz të tjerë. Suksesi në karrierë i atribuohet kryesisht informacionit ose ideve që keni mbledhur gjatë së kaluarës. Kur rrjetet janë krijuar, ajo nxit një tregti idesh për të mbështetur marrëdhëniet afatgjata dhe besimin e ndërsjellë. Kur jeni duke marrë ide, kjo ju ndihmon si në vendin tuaj të punës ashtu edhe jashtë, përveç rrënjosjes së praktikave më të mira që përmirësojnë karrierën tuaj.

Ju bën të dukshëm

Individët që kërkojnë reklamim ose për biznes, politikë apo edhe famë kanë më shumë ndikim në rrjete. Njerëzit i vërejnë shpejt të tjerët që kanë aftësi më të forta për t’u bërë të rëndësishme. Kur shquheni si në ekspertizën tuaj ashtu edhe në shërbimet që ofroni, kjo krijon hapësirë ​​për partneritet që nga ana tjetër ndërton një karrierë. Shumë profesionistë kanë qenë në gjendje të kuptojnë se si të ushqejnë forcën e tyre në rrjet dhe të krijojnë më shumë vizibilitet për bashkëpunëtorë dhe klientë të ndryshëm gjatë rrugës së tyre të karrierës.

 

Hapsirë për mundësi më të reja

Kur njerëzit fillojnë t’ju vënë re, kjo hap derën për mundësi më të reja. Biznesi dhe individët me mendjen në karrierë që kanë krijuar rrjete me kalimin e kohës kanë qenë në gjendje të zgjerohen me përpjekje minimale për shkak të mundësive më të reja që iu janë hapur përmes rrjeteve. Mundësi si takimi me klientët e duhur apo edhe takimi me njerëz që janë më të mirë se rruga juaj e karrierës mund të jenë një shans i cili mund të ndryshojë jetën tuaj për mirë.

Rivlerësimi i kualifikimit tuaj

Rrjetet janë një gjë, por të jeni në gjendje ta përdorni është krejt tjetër. Ju mund të mendoni se niveli juaj aktual i disiplinës mund të jetë lartësia më e madhe që mund të arrini ndonjëherë. Por a keni hedhur ndonjëherë vështrimin në nivele të ndryshme të karrierës suaj të zgjedhur dhe se si njerëzit e tjerë me pozicione të ngjashme kanë arritur lartësinë e tyre aktuale? Por le të jemi shumë faktikë këtu, çertifikimet admiruese lejohen, por harta për atë lartësi mund të arrihet vetëm nëse ju keni një rrjet të fortë dhe një marrëdhënie të mirë me të tjerët.

Përmirëson intelektin tuaj krijues

Aspiratat dhe inovacionet e mëdha në shumicën e rasteve formojnë faktorët e jashtëm rreth vendit ku gjendemi. Aftësia intelektuale në karriera të ndryshme janë përmirësuar ndjeshëm nga kontaktet që kemi krijuar me persona të tjerë gjatë një periudhe. Edhe një bashkëveprim i thjeshtë me një person mund të transformojë një punë kërkimore njëvjeçare dhe të rezultojë në përparim. Njerëz me mentalitete të ngjashëm, të cilët kanë qenë në gjendje të ndajnë ide, kanë zhvilluar fuqimisht intelektin e tyre për të nxitur rritje në rrugën e tyre të karrierës dhe për të çliruar talentin krijues në to.

Një “bibliotekë” shtesë burimesh

Disa faqe në internet janë ndërtuar posaçërisht për të adresuar pyetje të ndryshme nën nivele të ndryshme. Këto hapsira mund të përdoren nga një individ si një burim shtesë informacioni. E njëjta gjë vlen për krijimin e rrjeteve. Një platformë që është krijuar në përputhje specifike me karrierën tuaj mund të jetë një “bibliotekë” shtesë burimesh për ju. Kjo ju ofron informata të përditësuara për trendet më të fundit të karrierës, të rëndësishme për ju. Ky burim në formën e rrjetit gjithashtu ju lejon juve aksesin për ti ridëgjuar sa herë që ju nevojitet.

 

Mbështetje nga persona të profilit të lartë

Të gjithë kanë kaluar, në një mënyrë apo në një tjetër, disa pengesa në zhvillimin e karrierës së tyre. Kjo mund të jetë si rezultat i mungesës së materialeve në dispozicion, apo edhe i mungesës së ndihmës financiare. Sidoqoftë, një rrjet i mirë me individë të profilit të lartë nga e njëjta karrierë mund të shërbejë si mbështetje sa herë që ka ndonjë ndodhi në çdo kohë. Këta individë të profilit të lartë mund t’ju ndihmojnë të menaxhoni sfidat tuaja në mënyrë efektive ose duke ju dhënë këshilla ose duke ju lidhur me mbështetjen e duhur financiare.

Rritja e statusit

Zhvillimi i statusit tuaj të karrierës është një proces afatgjatë në varësi të mënyrës se si përqendroheni në rrugën tuaj në rrjet. Individët kryesorë që janë aty ku janë sot, janë si rezultat i statusit që ata kanë arritur në krijimin e rrjeteve. Kontaktet që mbani i atribuohen kryesisht rritjes tuaj. Ato ndikojnë kryesisht në rritjen e statusit tuaj dhe hapin rrugën për mundësi më të mira në karrierën tuaj. Lidhjet tuaja janë të fuqishme!

Rritja e vetëbesimit

Rrjetet janë mjet kryesor për zhvillimin e një karriere të plotë. Trajnimi dhe çertifikimi i marrë nga krijimi i rrjeteve sjell vetëbesim dhe nxit vetëvlerësimin. Vetëbesimi që ndërtohet me kalimin e kohës mund t’ju ​​ndihmojë të vendosni veten në një pozicion pozitiv sa herë që ndërveproni me mendje të njëjta në karrierën tuaj. Kjo gjithashtu ju jep një mundësi të shkëlqeni gjatë seancave të intervistës për një mundësi pune. Pra, sa më efektivisht të ndërveproni në rrjet, aq më shumë vetëbesim ndërtoni me kalimin e kohës.

 

Zhvilloni marrëdhënie afatgjata

Nëse rrjetet janë një marrëdhënie e ndërsjellë, atëherë të paturit e një kanali të duhur të rrjetit mund të ndihmojë në ndërtimin e karrierës tuaj. Megjithëse rrjetet mund të mos jetë një qasje e lehtë dhe e shpejtë për ndërtimin e një marrëdhënieje afatgjatë. Por duke e bërë atë një proces të dyanshëm të dhënies dhe marrjes mund të hap dyert për një marrëdhënie më të fortë. Njerëzit që i kanë bërë rrjetet përparësinë e tyre të vetme, kanë qenë në gjendje të ndërtojnë karriera të lidhura me qëllimet e tyre të përcaktuara.

FORBES

Artikulli paraprakWarren Buffett: “Të investosh tek vetja është rruga më e mirë drejt suksesit. Ja 3 mënyra të zgjuara për ta arritur këtë.”
Artikulli tjetërKartelat bankare – paraja elektronike II