10 aftësitë që duhet t’i keni në CV kur aplikoni në një punë të re

Nëse mendoni se lista që vendosni në fund të CV-së tuaj ku rendisni të gjitha aftësitë që zotëroni është më pak e rëndësishmja jeni tërësisht gabim. Kjo vlen edhe më pak nëse jeni në kërkim të një pune të re. 

Shumica e kompanive (76%) po përdorin punësimin e bazuar në aftësi për të plotësuar vendet bosh me më shumë se gjysma (55%) që përdorin teste të aftësive specifike për rolet në verifikimin e kandidatëve, sipas TestGorilla, një firmë teknologjike për burimet njerëzore me bazë në Amsterdam. Këto shifra janë nga një studim i tetorit 2022 me 2736 punëdhënës në Shtetet e Bashkuara, Mbretërinë e Bashkuar dhe vende të tjera.

Megjithatë, aftësitë që kërkojnë menaxherët e punësimit po ndryshojnë vazhdimisht, me aftësi teknike duke përfshirë analitikën dhe shitjet, dhe aftësi të buta si udhëheqja dhe komunikimi, duke u bërë më të njohura në vitet e fundit, zbuloi hulumtimi i ri nga LinkedIn.

Për të ndihmuar punëkërkuesit të përcaktojnë se cilat aftësi duhet të theksojnë në CV-në e tyre, LinkedIn identifikoi 10 aftësitë kryesore për të cilat punëdhënësit po punësojnë tani. LinkedIn Learning ofron gjithashtu kurse falas për secilën nga 10 aftësitë deri më 15 mars.

Këto aftësi u shfaqën më shpesh në përshkrimet e vendeve të punës për rolet e hapura dhe të paguara midis prillit dhe tetorit 2022 në LinkedIn dhe ishin aftësitë më të zakonshme që njerëzit që u punësuan ose kontaktuan në LinkedIn nga një rekrutues kanë në profilin e tyre.

1. Menaxhimi

2. Komunikimi

3. Shërbimi ndaj klientit

4. Udhëheqja

5. Shitjet

6. Menaxhimi i projektit

7. Hulumtimi

8. Aftësi analitike

9. Marketingu

10. Puna në ekip 

Aftësitë e vështira më të kërkuara 2023

LinkedIN shfaq gjithashtu aftësitë e vështira më të kërkuara duke identifikuar aftësitë më të kërkuara nga punëdhënësit dhe më pas përjashton një grup aftësish të zakonshme që kanë shumë anëtarë të LinkedIn.

Kjo listë dominohet nga aftësitë e zhvillimit të softuerit që kompanitë kanë nevojë për të ndërtuar produktet nga të cilat ne varemi në jetën tonë personale dhe profesionale. Shkathtësitë e menaxhimit të të dhënave janë gjithashtu të përhapura në këtë listë. 

1. Zhvillimi i softuerit

2. SQL

3. Financa

4. Python (gjuhë programimi)

5. Java

6. Analiza e të dhënave

7. JavaScript

8. Cloud Computing

9. Operacionet

10. Menaxhimi i Marrëdhënieve me Klientin (CRM)/ CNBC 

Artikulli paraprakGama e pagave
Artikulli tjetër3 hapa për të mos krijuar varësi ndaj punës