Zgjidheni stresin e punës me këto truke të thjeshta!

Këto këshilla do t’ju ndihmojnë të mos nervozoheni shumë në punë…

Tre të katërtat e femrave ndihen të stresuara në punë dhe mendojnë se kjo i rrezikon shëndetin dhe i vret disponimin. Pak më pak (por gjithsesi domethënës) janë ata që për shkak të stresit me të cilin përballen, shfaqin çdo ditë simptoma të depresionit. Duke pasur parasysh gjendjen e kompanisë, numrin e vogël të vendeve të punës dhe konkurrencën e fortë, është e kuptueshme pse është i pranishëm kaq shumë stres. Ne u përpoqëm të gjenim zgjidhje që do t’ju ndihmojnë të kapërceni stresin përgjithmonë:

Bëni pushim!

Ndonëse ndonjëherë mund të duket si një fatkeqësi e madhe nëse largoheni nga puna, kjo nuk do të ndodhë. Bëni një pushim gjysmë ore, bëni një shëtitje, hani një meze të lehtë në paqe ose dilni  në ajër të pastër. Nisja nga një mjedis stresues, qoftë edhe për një kohë të shkurtër, do t’ju relaksojë, do t’ju qetësojë dhe do t’ju mbushë bateritë, e kështu do të jetë produktiv.

Përtypni!

Studime të shumta kanë treguar se përtypja e çamçakëzit ul stresin deri në 17%, dhe përveç qetësimit, deri në 67% përmirëson aftësitë për të kryer shumë detyra.

Parandaloni një krizë nervore!

Kur vini re se një situatë e vështirë po gatuhet rreth jush ose thjesht jeni në panik për shkak të punës së madhe që keni përpara, merrni një minutë për të përballuar situatën. Vetëm konfrontimi ndihmon për ta bërë stresin dukshëm më pak intensiv. Freskoni kokën për një kohë, bëni diçka që ju relakson dhe mendoni në mënyrë racionale për një mënyrë për t’ju ndihmuar ta kryeni punën sa më produktive.

STUDENTET.MK

Artikulli paraprakGjermania, “shpëtimi” për të vjen nga Katari
Artikulli tjetërFinancial Times: Bankat qendrore po rrisin normat e interesit me shpejtësi