Versioni i ELKOS-it për PTK-në

Zyrtarët e kompanisë Elkos thonë se do të ishin ende në garë për PTK’në, sikur t’u merrej parasysh nga Qeveria kërkesa për shtyrje të procedurave të parakualifikimit.

Ata brenda dy javësh synonin të hynin në konzorcium me Franc Telekomin, por kërkesa nuk iu mor parasysh.
Kompania Elkos ka mundur të jetë në garë për privatizimin e Post-Telekomit të Kosovës, sikur t’i pranohej një kërkesë për zgjatje të procedurave të parakualifikimit.
Kjo kompani, e cila ishte e vetmja vendore në garë për PTK-në, i kërkoi këshilltarit të transaksionit, dy javë kohë, pasi ishte në bisedime me Franc Telekomin, për një konzorcium të mundshëm.
Por Bekim Abazi, menaxher i këtij projekti, thotë se Qeveria përkundër kërkesës, i shpalli kompanitë e parakualifikuara pas tri ditësh. Ai thotë se nuk mbahet mend që me një shpejtësi të tillë, të shpalleshin fituesit.
Si pasojë, Elkos u eliminua nga gara me arsyetimin se nuk kishte përvojë në fushën e telekomunikimeve, kriter ky që synonin ta përmbushnin duke e futur në konsorcium Franc Telekomin, raporton Express.
“Kemi bërë kërkesë për shtyrje të afatit deri në shtator. Deri në këtë kohë, pritej të finalizohej marrëveshja me Franc Telekomin. Por kërkesa jonë nuk u mor parasysh dhe u eliminuam për mungesë përvoje”, ka thënë Abazi./Indeksonline/kohaislame

Artikulli paraprakNë Kosovë, nuk ka përmirësim ekonomik dhe social
Artikulli tjetërBankat në Kosovë nuk i ulin normat e interesit