Vazhdon solidarizimi i vendeve Islame me Turqinë, Katari i përballon nevojat emergjente të gazit

Ish-Ministri i Ekonomisë dhe Tregtisë së Katarit Mohammed A. Althani, ka thënë se vendi i tij është një prodhues elastik i energjisë dhe se nëse do të jetë e nevojshme mund të përballohen nevojat emergjente të gazit natyror për Turqinë.

Ish-Ministri i Ekonomisë dhe Tregtisë së Katarit Mohammed A. Althani, ka thënë se vendi i tij është një prodhues elastik i energjisë dhe se nëse do të jetë e nevojshme mund të përballohen nevojat emergjente të gazit natyror për Turqinë.

Althani, i ndodhur në Stamboll për takimin e liderëve të rinj të eneregjisë të organizuar nga Klubi i Energjisë Boğaziçi ai i është përgjigjur pyetjeve të gazetarit të Anadolu Agencuy (AA).

Althani ka rikujtuar se javën e kaluar u nëshkrua memorandumi paraprak i mirëkuptimit i cili do të sigurojë importimin e rregullt dhe afatgjatë të gazit të lëngshëm natyror (LNG) nga Katari në Turqi dhe duke vënë në dukje se ende nuk dihen sasitë që do të eksportohen ai është shprehur se është ende herët për të përcaktuar këto sasi.

Artikulli paraprakPërkundër të gjithave, ekonomia e Turqisë, prapë shënoi rritje prej 4 përqind
Artikulli tjetërKosovë-Përfundon autostrada “energjetike” drejt Shqipërisë