UNDP lanson projektin e punësimit në Kosovë

Programi i Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) lansoi këto ditë një publikim të ri në takimin e Bordit Ekzekutiv, në selinë në Nju Jork. Publikimi tregon arritjet transformuese të zhvillimit në vendet e Evropës Lindore dhe Azisë Qendrore, transmeton Qik-u. Pjesa më e madhe e këtyre sukseseve janë të bazuara në politikat e reja inovative sociale, që adresojnë nevojat e të varfërve dhe të margjinalizuarve në këtë rajon, përfshirë romët, të rinjtë, të papunët afatgjatë dhe njerëzit me aftësi të kufizuar.

Publikimi ofron shembuj të gjallë të strategjive që synojnë avansimin e objektivave sociale, ekonomike dhe mjedisore. Si rezultat i këtyre strategjive shpeshherë inovative, UNDP – gjithmonë në partneritet me qeveritë, sektorin privat dhe shoqërinë civile – ka ndihmuar në krijimin e vendeve të punës, në plotësimin e nevojave të grupeve më të prekura, menaxhimin në mënyrë të përgjegjshme të mjedisit dhe në sigurimin për parandalimin dhe riaftësimin pas krizave dhe fatkeqësive.

Njëra nga storiet e publikuara është edhe ajo e projektit të punësimit (ALMP) të UNDP-së në Kosovë. Edhe fotoja e përzgjedhur për kopertinë është marrë nga po nga i njëjti projekt./koha/kohaislame

Artikulli paraprakPlane për hapjen e një banke me vlera islame në Gjermani
Artikulli tjetërAnulohen fluturimet ndërkombëtare të Egypt Air