Turqia prodhon kamera që identifikojnë minat e kurthuara

Firma turke “MS SPEKTRAL” ka prodhuar “kamera hiperspektrale”, të cilat janë të afta të identifikojnë minën dhe eksplozivin duke përcaktuar ndryshimet në sipërfaqen e tokës dhe kabllot e dala në sipërfaqe.

Firma “MS SPEKTRAL”, e cila zhvillon punime të fushën e kërkim-zhvillimit (R&D) në qytetin teknologjik të universitetit “Hacettepe” në Ankara, ka prodhuar “kamera hiperspektrale”, të cilat janë të afta të identifikojnë minën dhe eksplozivin duke përcaktuar ndryshimet në sipërfaqen e tokës dhe kabllot e dala në sipërfaqe.

Sanxhaj Kërëk (Sancay Kırık), një nga drejtuesit e lartë të kompanisë, tha se ata janë firma e vetme në Turqi që prodhon kamera hiperspektrale.


Artikulli paraprakTurqi, prodhimi industrial shënon rritje të konsiderueshme
Artikulli tjetërHarxhon serbi, paguan shqiptari