Turqia, e para në botë në rritjen e prodhimit të çelikut

Prodhimi i çelikut në periudhën janar-korrik është rritur me 13,6% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2016 dhe është realizuar në sasinë 21,6 milionë tonë.

Turqia ka dalë e para në rritjen e prodhimit të çelikut në botë.

Në muajin korrik prodhimi i çelikut të papërpunuar është rritur me 27,8%.

Prodhimi i çelikut në periudhën janar-korrik është rritur me 13,6% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit 2016 dhe është realizuar në sasinë 21,6 milionë tonë.

Kështu në fund të muajin korrik Turqia e ka arritur me 13,6% prodhimin e çelikut dhe ka dalë vendi me rritjen më të lartë në botë.

Artikulli paraprakTurqia shënon rritje të madhe në numrin e pasagjerëve ajrorë
Artikulli tjetërTurqi – Në korrik prodhimi industrial tejkalon parashikimet