Turqia e dyta në botë për energjinë hidroelektrike

Turqia, ndërkohë që vitin e kaluar mbante vendin e parë në Evropë për kapacitetin e energjisë së instaluar hidroelektrike të re prej 2 mijë e 480 megavatësh, sot radhitet e dyta në botë.

Turqia, ndërkohë që vitin e kaluar mbante vendin e parë në Evropë për kapacitetin e energjisë së instaluar hidroelektrike të re prej 2 mijë e 480 megavatësh, sot radhitet e dyta në botë.

Sipas vlerësimit të bërë nga Agjencia Ndërkombëtare e Energjisë Hidroelektrike në raportin “Panorama e Energjisë Hidroelektrike 2021”, vitin e kaluar 35 vende përbënë kapacitetin e energjisë hidroelektrike prej 21 mijë megavatesh.

Kapaciteti global i energjisë së instaluar të hidrocentralit arriti në 1 milion e 330 mijë megavat. Midis vendeve që shtuan kapacitet të ri, pas Kinës, vetëm Turqia instaloi më shumë se një mijë megavat në vitin 2020.

Ndërsa rritja më e lartë e kapacitetit u realizua në vendet e Azisë dhe Paqësorit me 14 mijë e 466 megavat, Evropa e ndoqi atë me 3 mijë e 32 megavat.

Vitin e kaluar, në hidrocentrale në të gjithë botën, u prodhuan 4,370 teravat orë energji elektrike.

Kurse Turqia, ndërkohë që vitin e kaluar mbante vendin e parë në Evropë për kapacitetin e energjisë së instaluar hidroelektrike të re prej 2 mijë e 480 megavatësh, sot u ngjit në vendin e dytë në botë.

Artikulli paraprakKoha e duhur për të dërguar një aplikim për punë
Artikulli tjetërPo ju mbaron hapësira? Ja si t`i hiqni qafe bashkëngjitjet e mëdha në Gmail