Turqia avancon drejt objektivit 250 miliardë dollarë eksporte në 2022

Ministri i Tregtisë Mehmet Mus njoftoi shifrat e tregtisë së jashtme të muajit shkurt në kryeqytetin Ankara.

“Eksportet u rritën me 25,4 për qind krahasuar me shkurtin e vitit të kaluar dhe arritën në 20 miliardë dollarë. Kjo është shifra më e lartë e eksportit të shkurtit të të gjitha kohërave”, bëri të ditur ministri Mus.

“Eksportet vjetore tejkaluan objektivin e Programit Afatmesëm të vitit 2022 për të arritur në 231,9 miliardë dollarë. Qëllimi ynë është të përmbushim objektivin prej 250 miliardë dollarësh në 2022 ashtu siç theksoi presidenti ynë”, tha ministri i Tregtisë Mehmet Mus./trt/

Artikulli paraprakSi të qëndroni optimistë në kohë të vështira
Artikulli tjetërArabia Saudite do të jetë ‘motor kyç i tregtisë globale me eksporte që arrijnë në 354 miliardë dollarë deri në vitin 2030’