Turqi – Prodhimi industrial në mars u rrit me 2,9%

Sipas shifrave të fundit të Institutit të Statistikave të Turqisë (TÜİK) prodhimi industrial i korrigjuar nga ndikimet kalendarike është rritur me 2,9% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ingranazhet në industri vazhdojnë të rrotullohen. Në muajin mars prodhimi industrial është rritur me 2,9%.

Instituti i Statistikave të Turqisë (TÜİK) ka publikuar përfundimet lidhur me indeksin e prodhimit industrial për muajin mars.

Sipas shifrave të fundit prodhimi industrial i korrigjuar nga ndikimet e stinës dhe kalendarike në muajin mars është pakësuar me 0,5% në krahasim me muajin e mëparshëm.

Kurse prodhimi industrial i korrigjuar nga ndikimet kalendarike është rritur me 2,9% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar.

Ndërsa në tremujorin e parë të vitit 2016 prodhimi industrial i korrigjuar nga ndikimet e stinës dhe kalendarike është rritur me 1,5% në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të mëparshëm. Kurse i korrigjuar vetëm nga ndikimet kalendearike prodhimi industrial është rritur me 4,7% në krahasim me tremujorin e parë të vitit të mëparshëm.

Artikulli paraprakShtohet numri i milionerëve në Turqi
Artikulli tjetërKosova po i lë investitorët e huaj të ikin