TURQI-BANGLADESH, SYNOHET THELLIMI I BASHKËPUNIMIT EKONOMIK

Komisioni i Përzierë Ekonomik Turqi-Bangladesh realizoi mbledhjen e 4-t të radhës.

Ministri i Punës dhe Sigurimeve Shoqërore të Turqisë, Faruk Çelik, i cili fillimisht u takua me ministrin e Financave të Bangladeshit, Abdul Maal Muhith, vuri në pah se marrëdhëniet e mira ndërmjet dy vendeve duhet të pasqyrohen edhe në fushën e ekonomisë.

“Kryeministri Rexhep Tajip Erdoan, gjatë vizitës së tij të muajit nëntor 2010 në Dakë, ka deklaruar synimin e përbashkët të dy kryeministrave për ta çuar vëllimin tregtar mes dy vendeve në 3 miliardë dollarë deri në vitin 2015”, tha Çelik.

Më pas Çelik u takua me ministrin e Shëndetësisë së Bangladeshit, Ruhal Haque, të cilin e informoi rreth reformave shëndetësore në Turqi.

“Të gjithë qytetarët tanë janë të përfshirë nën strehën e Institutit të Sigurimeve Shoqërore dhe sigurimit të përgjithshëm shëndetësor. Çdo nënshtetas turk gëzon mundësinë për të përfituar në një farë mënyre nga kujdesi shëndetësor. Personat me të ardhura të larta paguajnë kontribut të plotë dhe ata me të ardhura të ulëta kontribut më të vogël, ndërsa kontributet e qytetarëve, që nuk kanë mundësi ekonomike, përballohen nga shteti, kështu të gjithë përfitojnë nga shërbimet shëndetësore”, shpjegoi ministri turk i Punës dhe Sigurimeve Shoqërore.

Ndërsa ministri i Shëndetësisë së Bangladeshit theksoi se e kanë analizuar mirë sistemin e shëndetësisë në Turqi dhe tani po studiojnë mundësinë e aplikimit të tij në vendin e tyre.

Artikulli paraprakTë bërit biznes largon dallimet etnike
Artikulli tjetërKriteret ekonomike të studimit të fizibilitetit për Kosovën