Tiparet që e dallojnë një të pasur nga një i varfër

Nuk thonë kot “Pretendoni sikur jeni, derisa të arrini të bëheni të tillë“. Kjo moto mund të aplikohet në kaq shumë gjëra të ndryshme në jetën tonë, që nga ndërtimi i vetëbesimit, krijimi i një gjendje mendore pozitive ose zotërimi i aftësive të ndryshme.

Gjithashtu mund të aplikohet në stilin e jetës tuaj.

Ja se çfarë gjërash duhet të filloni të “pretendoni” apo të silleni sikur jeni apo i keni në jetën tuaj dhe shihni se çfarë do të ndodhë:

Flisni më pak, dëgjoni më shumë

Ky rregull është i rëndësishëm edhe nëse nuk jeni duke biseduar me një shok. Dëgjimi i nevojave të njerëzve është gjithashtu një pikë vendimtare në biznes.

Steve Jobs dikur ka thënë: “Nuk ka kuptim të punësojmë njerëz të zgjuar dhe pastaj t’u tregojmë atyre se çfarë të bëjnë, ne punësojmë njerëz të zgjuar, që të na tregojnë se çfarë duhet të bëjmë“.

Njerëzit gjithmonë do ta thonë atë që nuk u pëlqen dhe çfarë do të dëshironin të ndryshonin. Ne të gjithë e dimë se komunikimi është çelësi dhe dëgjimi është pjesë e tij.

Dilni nga zyra

Mundohuni t’i bëni disa nga detyrat tuaja të përditshme jashtë zyrës, si të folurit me klientët ose të takuarit me klientë dhe ekspertë.

Këto janë mënyra të shkëlqyera për të ndryshuar perspektivën tuaj, për të zgjeruar njohuritë dhe rrjetin e njohurive. Ju nuk mund të mësoni gjithçka duke u ulur në një tavolinë zyre, por sigurisht që mund të mësoni më shumë duke dalë herë pas here.

Zgjidhini miqtë me mençuri

Mund të jetë e vështirë, por nëse doni të jeni të suksesshëm, duhet të rivlerësoni miqësinë që keni. Ne marrim shumë nga njerëzit që kemi afër, prandaj pyeteni veten nëse ata po ju ndihmojnë të jeni vetja juaj më e mirë ose nëse jeni po ju tërheqin për poshtë.

Nëse qëllimi juaj është të bëheni të pasur, filloni të bëni miq me njerëz që mund t’ju ndihmojnë me këtë qëllim.7. Dini kur duhet të ndaleni!© depositphotos.com © pexels.comShtytja e vetes drejt limiteve, duke punuar natën vonë ose duke e sjellë punën në shtëpi nuk është diçka që njerëzit e pasur bëjnë.

Ata e dinë mirë: Është shumë e rëndësishme të ndash punën tuaj nga shtëpia dhe jeta personale. Nëse nuk doni të përfundoni të raskapitur dhe joefikas, atëherë lëreni punën në zyrën e punës.

Mos ndalni kurrë së mësuari

Bota në të cilën jetojmë ndryshon gjatë gjithë kohës. Produkte të reja, risitë dhe teknologjia shfaqen pothuajse çdo ditë.

Dhe nëse doni të qëndroni në krye të gjërave dhe të jeni të suksesshëm, ju duhet ta përditësoni veten vazhdimisht për gjithçka që po ndodh. Librat, ligjëratat, videot dhe audiot dixhitale mund t’ju ndihmojnë të qëndroni të përditësuar.

Kini një burim pasiv të ardhurash

Njerëzit e pasur nuk i shpenzojnë të gjitha paratë e tyre në rroba të markave të famshme, pajisje elektronike të shtrenjta, bizhuteri apo makina, siç mendojnë shumica e njerëzve.

Ata nuk i humbasin paratë e tyre, bëjnë që paratë e tyre të punojnë për ta. Të ardhurat e bazuara në një biznes, investime, divident ose në pasuri të paluajtshme mund të jenë një burim i përbashkët i parave shtesë midis të pasurve.

Edhe të paturit para në një llogari kursimi mund t’ju bëjë më të pasur pa pjesëmarrjen tuaj të menjëhershme.

Vlerësojeni kohën tuaj

A keni menduar ndonjëherë sa kohë keni harxhuar kohë duke kontrolluar njoftimet përmes mediave sociale apo shikuar video argëtuese të kafshëve?

Mundohuni të shkurtoni kohën që kaloni para një ekrani dhe ta përdorni atë për të bërë diçka për të cilën do të jeni falenderues në të ardhmen, nëse ky është zhvillimi personal, shëndeti juaj, vullnetarizmi ose zgjerimi i kontakteve.

Lexoni çdo ditë

Sipas hulumtimit të Tom Corley, që ai e përshkroi në librin e tij “Zakonet e suksesshme të personave të pasur, njerëzit e pasur zgjedhin leximin kundrejt televizorit”.

Në fakt, 88% e njerëzve të pasur lexojnë për të paktën 30 minuta në ditë. Çdo gjë nga që nga literatura vetëpërmirësuese deri tek lajmet mund të ndihmojë në rritjen e njohurive tuaja, gjë që do t’ju bëjë më të hapur dhe do t’ju ndihmojë në punë.

Vendosni veten tuaj në plan të parë

Është me të vërtetë e rëndësishme të kujdeseni për trupin dhe mendjen tuaj dhe t’u kushtoni kohë çdo ditë.

Ngritja e peshave ose të luajturit tenis, të kaluarit kohë me të dashurit tuaj ose të qenit vetëm, bërja e një banje qetësuese ose meditimi; të bërit çfarëdo që ju bën të ndiheni mirë, ju rimbush me energji dhe ju relakson.

E gjithë kjo së bashku me kontrolle të rregullta shëndetësore dhe një dietë ushqyese e mirë mund t’ju ndihmojë shumë.

Mbani një ditar planesh, projektimesh

Nuk ka rëndësi nëse është një bllok shënimesh ose një aplikacion në telefonin tuaj. Shkruani listat me detyrat, qëllimet afatshkurtra dhe afatgjata, madje edhe ëndrrat.

Shkruani gjithçka që ndodh, mendimet tuaja të përditshme dhe të gjitha ngritjet dhe ngritjet e ditës suaj. Qartësojeni mendjen në mënyrë që të keni më shumë hapësirë për mendime dhe ide më të mëdha dhe që të mos harroni ndonjë gjë të rëndësishme.  /EO/

Artikulli paraprakKarakteristikat e liderëve të suksesshëm sipas CEO-s së JPMorgan Chase
Artikulli tjetërDështimi është mësuesi juaj më i mirë