Të pasurit e shumëfishuan pasurinë e tyre me një çerek trilioni $

100 personat më të pasur në planet në bazë të rezultateve të vitit 2012 e rritën pasurinë e tyre totale me 241 miliardë dollarë – deri në 1.9 trilionë $. Për këtë dëshmon “Bloomberg Billionere Index”.

Në një shkallë të lartë rritja u mundësua për llogari të miliarderëve që i kanë investuar paratë e tyre në aktivet e telekomunikacionit dhe në shitjen me pakicë (retail).

Në përgjithësi miliarderët i ndihmoi rritja e përgjithshme në tregjet botërore të aksioneve. Indeksi global “MSCI World” u rrit me 13.2%, ndërsa indeksi kryesor i tregut të gjerë amerikan i Standard & Poor’s 500 – me 13.4%.

Artikulli paraprakEksportet turke në 2012 arritën në 151.9 miliardë dollarë
Artikulli tjetërKroacia e Turqia janë destinacione kryesore turistike, sipas një sondazhi