Të folurit në takime

Të folurit nëpër takime është proces i lehtë për disa persona, por për një pjesë tjetër mund të jetë plotësisht e vështirë dhe herë herë frikësuese.

Nëse bëni pjesë në grupin e fundit gjatë një takimi, përpiquni që të përgatisni disa fraza të dobishme që mund t’i përdorni gjatë bashkëbisedimit. Më poshtë paraqiten tri mënyra për të filluar:

1. A kemi menduar për… Nëse ju keni një ide për të shtuar, por nuk jeni tepër të sigurt për të, atëherë shprehuni thjesht duke kontribuar në bisedë, në vend që t’i shmangeni asaj.

2. Të dini të mbroheni – Mund të jetë e vështirë që të pajtohen me diçka pa bërë debate të forta, por me anë të komenteve tuaja duhet të shpjegoni se jeni duke mbajtur një qëndrim të caktuar.

3. Kjo mund të jetë një pyetje e sikletshme… Ju mund të ngurroni të flisni kur ende nuk e dini se çfarë po ndodh në takim. Mos qëndroni pa folur, por kërkoni sqarime dhe informacion, pasi kështu mund të ndihmoni të tjerët që janë në të njëjtën pozitë si ju.

Artikulli paraprak5 tiparet që kërkohen për punësim
Artikulli tjetërMinistrja Hykmete Bajrami tregon kur do të nisë aplikimi për tërheqjen e 10-përqindëshit nga Trusti