Stambolli, qyteti më i vizituar në Evropë më 3.2 milion tursitë në ditë

Organizata Evropiane e Turizmit për vitin 2012-2013 Stambollin e shpall qytetin më shumë të vizituar në Evropë, më 3.2 milion tursitë në ditë.

Kjo shifër cilësohet si rekord më vetë dhe një rritje galopante e vizitorëve në krahasim me vitin e shkuar kur u vizitua nga 2.7 milionë banorë.
Qyteti historik është shtëpia e rreth 19 milionë banorëve dhe vazhdon të rritet, Stambolli në një rritje të shpejtë ekonomike dhe për më tepër në një vetësiguri të madhe, që vjen prej tregut të tyre të stërmadh.
Shteti turk me gjithë kritikat që merr nga Bashkësia Evropiane për probleme të ndryshme, vazhdon i qetë rrugën e tij dhe më tepër akoma mëton ta qesëndisë tani Evropën. Simboli i këtij zhvillimi është vetë qyteti i tyre simbol i njerëzimit… Stambolli, i cili nga 29 maji i 1453 është pjesë e civilizimit.
Por një gjë dihet “Stambolli është shumë i bukur”.

Në shqip: Petrit Kelmendi

Artikulli paraprakBerisha: Fond për biznesin social
Artikulli tjetërJa si fitohen tenderët