Stamboll: U përurua “Qendra për Zhvillimin e Financave Islame Globale”

Zëvendëskryeministri Babaxhan tha se qendra e hapur është e rëndësisë së madhe të bërjes së Stambollit qendër ndërkombëtare e financave.
Zemra e financave islame globale do të rreh në Stamboll.

Dje në Stamboll u përurua “Qendra për Zhvillimin e Financave Islame Globale” që është përfaqësia e parë e Bankës Botërore në fushën e financave islame.

Në ceremoninë e përurimit të Qendrës për Zhvillimin e Financave Islame Globale të Bankës Botërore morën pjesë Zëvendëskryeministri turk Ali Babaxhan dhe guvernatori i Bankës Botërore, Jim Yong Kim.

Zëvendëskryeministri Babaxhan tha se qendra e hapur është e rëndësisë së madhe të bërjes së Stambollit qendër ndërkombëtare e financave.

Ali Babaxhan gjithashtu tha se sistemi bankar pa interes do atë përdoret edhe në vendet perëndimore.

Guvernatori i Bankës Botërore, Jim Yong Kim tha se beson që në saje të udhëheqësve turq që dedikuan veten për popullin e tyre, Qendra për Zhvillimin e Financave Islame Globale do të jetë e suksesshme 100%.

Në përgjigje të një pyetje Yong Kim tha se Banka Botërore mundohet të bëjë atë që është e mundur në lidhje me refugjatët sirian, por edhe kjo ka një kufi, ndërsa do të përqendrohen në drejtim të rritjes së ndihmave ndaj refugjatëve.

Qendra për Zhvillimin e Financave Islame Globale e themeluar në bashkëpunim mes Bankës Botërore dhe Departamentit të Thesarit do të veproj nën kuadrin e Bursave të Stambollit.

Artikulli paraprakNumër në rritje i bankave islamike
Artikulli tjetërTurqia do ta transportojë naftën irakiane në botë