Sony patenton dizajnin e ri të kontrollerit të playstation me dy butona shtesë në fund

PS4 kontrolleri (i bardhë)

Pas të gjitha rrjedhjeve dhe ngacmimeve të PlayStation 5 të Sony-it, kompania më në fund konfirmoi që konsola e lojrave të gjeneratës tjetër do të dalë në fund të vitit 2020. Gjithashtu njoftoi se po vinte një kontroller i ri i azhurnuar dhe tani, një patentë e re sugjeron se mund të mbërrinte me dy butona në fund.

Polygon raportoi se një patentë e re e projektuesit të kontrollerit ishte siguruar nga Sony në 26 Dhjetor. Dokumentacioni i këtij kontrolluesi u gjet në bazën e të dhënave të Organizatës Botërore të Pronës Intelektuale (WIPO). Dizajni i tij është pothuajse i njëjtë me kontrollerët Dualshock 4, megjithatë, butoni PS është zhdukur dhe dy butona shtesë janë të dukshme në fund.

Ndërsa ky është një model prototip dhe jo përfundimtar, mund të shohim kontroller të ndryshëm në versionin përfundimtar. Sidoqoftë, dy butonat e pasmë janë të ngjashëm siq eshte njoftuar së fundmi nga Dualshock 4 që lëshohet në 23 janar. Butonat e rinj raportohet se mund të programohen për të kryer funksionet e butonave të tjerë. Thuhet gjithashtu se kontrolleri mund të jetë i personalizueshëm pasi butoni mund të zhvendoset në vende të tjera.

Patenta e Sony-it për PS kontrollerin. Imazhi: WIPO

Polygon theksoi se ky dizajn përmban një port mikro-USB në krye, por Sony mund të vendos një port USB-C në kontrollerët e rinj, bazuar në rrjedhjet e mëparshme të patentave. Prandaj, dizajni i ri në të vërtetë mund të jetë i një modeli më të vjetër ose vetëm një nga përsëritjet e hershme të kontrollerëve tjetër. Ne do ta dimë me siguri kur do të zbulohet zyrtarisht në vitin 2020. /firstpost/

Artikulli paraprakZekati i prodhimit
Artikulli tjetërFirefox tani do t’ju lejojë të fshini të dhënat tuaja të mbledhura