Firefox tani do t’ju lejojë të fshini të dhënat tuaja të mbledhura

Shfletuesi Firefox tani do t’ju lejojë të fshini të gjitha të dhënat që mbledh në versionin e tij të ardhshëm që ka dalë sot më 7 janar. Kompania është duke ndërmarrë këtë hap për t’u pajtuar me Aktin e Intimitetit të Konsumatorëve në Kaliforni (CCPA), i cili hyri në fuqi më 1 janar.

Akti i ri – ngjashëm me Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave të Europes (GDPR) – u jep të drejtë njerëzve në Kaliforni të njohin dhe kontrollojnë të dhënat personale të mbledhura nga faqet e internetit.

Ndërsa CCPA do t’i japë njerëzve në Kaliforni më shumë kontroll mbi të dhënat e tyre, ndryshimi i ri i Firefox do të dalë për të gjithë përdoruesit e shfletuesit të tij.

Në një postim në blog, Firefox tha se tashmë mbledh shumë pak të dhëna për përdoruesit e saj. Do të marrë të dhëna se sa taba janë të hapura dhe sa kohë janë hapur sesionet, por me azhurnimin, do të mund ti fshini edhe ato:

Si rregull, Firefox tashmë mbledh shumë pak nga të dhënat tuaja. Në fakt, shumica e asaj që marrim është të na ndihmojë të përmirësojmë performancën dhe sigurinë e Firefox. Ne i quajmë këto të dhëna telemetrike. Kjo telemetri nuk na tregon për faqet e internetit që vizitoni ose kërkimet që bëni; ne thjesht dimë informacion të përgjithshëm, si psh kur një përdorues i Firefox-it kishte hapur një sasi të caktuar tabash dhe sa zgjati sesioni i tyre.

Ne kemi vendosur të shkojmë më larg dhe të zgjerojmë të drejtat e fshirjes së përdoruesit për të përfshirë fshirjen e të dhënave të telemetrisë të ruajtura në sistemet tona.”

Sigurohuni që të azhurnoni shfletuesin tuaj Firefox në 7 janar dhe shikoni  për një udhëzues se si të fshini të dhënat tuaja nga Firefox. /thenextweb/

Artikulli paraprakSony patenton dizajnin e ri të kontrollerit të playstation me dy butona shtesë në fund
Artikulli tjetër132 vjet ‘Made in Germany’