Sistemi i Akreditimit të produkteve Hallall do të lehtësojë eksportin në botë

Fali Institutit të Akreditimit Hallall (HAK) dhe të gjitha sistemeve të akreditimit që do të krijohen në të gjithë botën do të jetë e mundur njohja reciproke e dokumenteve të produkteve hallall.

Falë Institutit të Akreditimit Hallall (HAK) dhe të gjitha sistemeve të akreditimit që do të krijohen në të gjithë botën do të jetë e mundur njohja reciproke e dokumenteve të produkteve hallall.

Drejtori i Përgjithshëm i Sigurisë dhe Kontrollit të Produkteve pranë Ministrisë së Ekonomisë, Zafer Sojlu (Zafer Soylu) bëri të ditur se falë Institutit të Akreditimit Hallall (HAK) dhe të gjitha sistemeve të akreditimit që do të krijohen në të gjithë botën do të jetë e mundur njohja reciproke e dokumenteve të produkteve hallall dhe në këtë mënyrë një kompani, duke marrë dokumentin (certifikatën) për produkt hallall nga një institucion do të mund të bëjë eksport në çdo vend të botës.

Sojlu bëri të ditur se ligji për themelimin e HAK u pranua në Kuvendin e Madh Popullor të Turqisë më datën 31 tetor dhe i është paraqitur Presidentit Rexhep Tajip Erdoan (Recep Tayyip Erdoğan) për miratim.

Artikulli paraprakKoment – Të bësh biznes në Turqi dhe Ballkan
Artikulli tjetërRritje rekord me 216% në eksportin e vaj ullirit të Turqisë