Shqipëri: Turqit blejnë edhe 4 hidrocentrale

Ministria e Ekonomisë Tregtisë dhe Energjetikës të Shqipërisë, ka nënshkruar me shoqërinë “Kurum International” sha, marrëveshjet përkatëse për blerjen e aksioneve të shoqërive “HEC Bistrica 1 dhe Bistrica 2” sha dhe “HEC Ulëz Shkopet” sha.Marrëveshja është mbyllur pas miratimit të ofertës nga Këshilli i Ministrave për blerjen e 100 për qind të aksioneve të katër HEC-ve.
Që marrëveshja të marrë formën e prerë, ajo tashmë pritet të miratohet nga qeveria dhe parlamenti, transmeton Shekulli online.
“Kurum International” ofroi 109.5 milionë euro për HEC-et, përkatësisht 52 milionë euro për HEC Bistrica 1 dhe Bistrica 2”, dhe 57.5 milionë euro për HEC, Ulëz – Shkopet./IO

Artikulli paraprak2/3 E punëtorëve mbeten pa punë nga privatizimi në distribucion e miniera
Artikulli tjetërPesë vjet pas, Kosova me ekonomi të dobët