Sekretet që duhet të dini për bankat

Këtu janë disa sekrete që banka juaj nuk do t’ju tregojë kurrë, por që mund t’ju bëjë një konsumator më të mirë.

Disa sigurime janë të padobishme

Nëse keni marrë një kartë krediti nga banka juaj, bankieri mund t’ju ketë ofruar lloje të ndryshme sigurimesh. Sipas ekspertëve, disa produkte sigurimesh janë krejtësisht të padobishme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për sigurimin e bilancit të kredisë, i cili është shumë i shtrenjtë dhe vjen me një mori përjashtimesh.

Jo të gjithë huamarrësit marrin normën e shpallur

Nëse keni marr një kredi personale, kini kujdes nga tarifat e reklamuara të bankës. Nëse nuk keni një raport të mirë kredie , mund të mos merrni normën e reklamuar dhe do të duhet të pajtoheni me një më të lartë.

Kontrollet pas datës nuk janë të pagabueshme

Disa klientë u befasuan kur zbuluan se banka e tyre përpunoi një çek përpara datës së shkruar në të, duke rezultuar në gjoba për shkak të mungesës së fondeve në llogarinë e tyre. Në përgjithësi, bankat pranojnë të kthejnë paratë e klientëve të tyre dhe të anulojnë çekun, por jo gjithmonë lehtë për t’i bërë ata ta shohin atë në mënyrën tuaj. Ndoshta do t’ju duhet të kaloni shumë kohë në telefon duke u përpjekur t’i shpjegoni situatën bankës tuaj.

Punonjësit e bankës kanë objektiva për të arritur

Mendoni se bankieri juaj është miku juaj më i mirë? Ata kanë synime ditore për të arritur . Presioni për të goditur këto objektiva mund të detyrojë disa punonjës që t’u ofrojnë klientëve të tyre produkte që nuk u duhen domosdoshmërisht.

Bizneset gjithashtu duhet të paguajnë tarifa kur përdorni kartën tuaj të debitit

Ju nuk jeni i vetmi që paguan tarifa kur paguani me kartën tuaj të debitit, biznesi nga i cili po blini po ashtu paguan. Tarifat ndryshojnë në rajon në të gjithë botën, zakonisht disa qindarka për transaksion.

Deri në fund të hipotekës suaj, ju do të keni paguar një shumë të madhe interesi

Së bashku me detyrimin për të shlyer hipotekën tuaj, ju duhet të paguani një shumë të konsiderueshme interesi. Për shembull, një hipotekë 250,000 dollarë e amortizuar gjatë 25 viteve me një normë interesi 4% do t’ju kushtojë 395,877,36 dollarë.

Bankierët nuk janë gjithmonë të sinqertë

Vjedhja e të dhënave, transferimet mashtruese, kartat e rreme të debitit, këto krime po bëhen gjithnjë e më të zakonshme në mesin e punonjësve të bankës, sipas Brenda Fischer , shefe e Byrosë për Krimet Kibernetike dhe Vjedhjet e Identitetit për zyrën e prokurorit të qarkut Manhattan.

Banka juaj mund të ngrijë asetet tuaja pa ju thënë

Bankat në përgjithësi kanë fuqinë të ngrijnë llogarinë tuaj ose, në disa raste, ta mbyllin atë. Ata as nuk janë të detyruar t’ju bëjnë njoftim./msn/

Artikulli paraprakKatër tendencat e ekonomisë globale – Luhatshmëria e kursit të këmbimit, ndikim veçanërisht në zinxhirin e furnizimit
Artikulli tjetërPuna, motiv për realizimin e ëndrrave