Sa fitohet për një vit në Gjermani?

Shteti gjerman për momentin është vendi ku ballkanasit dëshirojnë të emigrojnë më së shumti. Siç publikoi platforma online e punësimit StepStone në raportin e saj vjetor të pagave, paga mesatare bruto në Gjermani është 56,985 euro në vit, raporton revista Fenix, përcjell albinfo.

Referuar pagës mesatare, bavarezët fitojnë mesatarisht 60,013 euro bruto në vit, banorët e Baden-Württemberg 60,182 euro dhe në Hessen 60,936 euro në vit.

Me 66,130 euro, menaxherët bruto marrin mesatarisht 16,500 euro më shumë se punëtorët e kualifikuar pa përgjegjësi personeli.

Ka edhe dallime të mëdha brenda profesioneve.

Mjekë, bankierë, avokatë…

Mjekët kanë të ardhura bruto mesatare vjetore prej 100.762 euro, bankierët marrin mesatarisht 62.744 euro dhe avokatët mesatarisht 68.642 euro.

Sipas portalit Bildung.de, shitësit fitojnë rreth 24,000 euro në vit, dhe infermierët që kujdesen për të moshuarit dhe të sëmurët, rreth 39,600 euro në vit.

Raporti i listës së pagave të StepStone 2021 gjithashtu analizoi se cila pagesë i bën punonjësit të kënaqur ose shumë të kënaqur.

Ata që janë të kënaqur me pagën e tyre fitojnë mesatarisht 64,253 euro në vit. Ata që marrin mesatarisht 81.503 euro bruto në vit e përshkruajnë veten si “shumë të kënaqur” me pagën e tyre.

Përafërsisht një në dhjetë persona ishte i pakënaqur me të ardhurat e tyre, sipas raportit të pagave. Të pakënaqur me pagën ishin ata që mesatarisht arrinin 40,517 euro në vit./Albinfo.ch/

Artikulli paraprakÇka nënkupton Programi për Reforma në Ekonomi 2022-2024 i miratuar nga Qeveria e Kosovës
Artikulli tjetërA mund të mbijetojë Evropa nëse Rusia ndërpret furnizimin me gaz?