Rënie në tregjet evropiane,arsyeja?SHBA dhe Greqia!

Rënie pësoi indeksi ndër-evropian FTSEurofirst 300,për arësye të pasigurisë në situatën fiskale të SHBA-së,por edhe nga zhvillimet e fundit,kryesisht rreth Greqisë,në pritje të takimit të Eurogrup-it ditën e martë.

Indeksi ndër-evropian pësoi një rënie rreth 1%,duke arritur në 1 068,34 pikë.

Rënie pësoi dhe indeksi i përgjithshëm dhe në shumë tregje evropiane.

-Në Londër indeksi i përgjithshëm pësoi rënie rreth 1,27%.
-Në Frankfurt indeksi XEDRA D pësoi rënie rreth 1,31%.
-Në Paris indeksi CAC 40 pësoi rënie rreth 1,21%.

/BS/kohaislame

Artikulli paraprakKriteret ekonomike të studimit të fizibilitetit për Kosovën
Artikulli tjetërPotenciali i industrisë së rëndë