Rënie enorme e zhvillimit ekonomik: Këtë vit u mbyllën 238 biznese

Rënia ekonomike, papunësia e madhe, varfëria e thellë dhe mungesa e një vizioni qeveritar për të dalë nga kjo gjendje, po i detyrojnë dhjetëra- mijëra qytetarë t’ia mësyjnë emigracionit, në përpjekje për të gjetur një perspektive më të mirë.

Ekspertët e ekonomisë dhe përfaqësuesit e biznesit janë të pakënqur me politikat e Qeverisë dhe bërjes së biznesit, si dhe mungesën e planit qeveritar për të dalë nga kriza dhe për të zhvilluar vendin.
Ekonomisti Xhemshit Duriqi thotë se të gjitha përvojat e pasluftës që i patëm me qeveritë tona kanë treguar se shumica e partive politike po e marrin pushtetin vetëm për t’i mbushur xhepat e vet dhe të familjarëve të tyre, që tashmë, sipas tij, janë bërë miliarderë në kurriz të qytetarëve./Kosova Sot/kohaislame
Artikulli paraprakTurqia, e para në botë për prodhimin dhe eksportin e lajthisë
Artikulli tjetërBizneset e huaja ikin nga Kosova