Prodhimi industrial i Turqisë vazhdon rritjen

Deklarohen shifrat e prodhimit industrial të muajit maj të përgatitura nga ana e Institutit të Statistikave të Turqisë (TUIK).

Deklarohen shifrat e prodhimit industrial të muajit maj të përgatitura nga ana e Institutit të Statistikave të Turqisë (TUIK).

Sipas kësaj, prodhimi industrial për muajin maj në krahasim me të njëjtën periudhë të vitit të kaluar është rritur me 3,5%.

Kurse e marrë në mënyrë shqeto duke lënë jashtë ndikimin e stinës dhe kalendarit, prodhimi industrial është tkurrur me 1,5%.

Nga ana tjetër, indeksi i prodhimit industrial i pa përjashtuar në krahasim me të njëjtin muaj të vitit 2016 ka riregjistruar një rritje prej 4%.

Artikulli paraprakRama në Turqi bën thirrje për investim: Shqipëria mund të bëhet fronti i ri i naftës
Artikulli tjetërTurqi – Automjeti i parë vendor do të jetë në rrugë në vitin 2019