Përparësitë e menaxhimit të procesit

Menaxhimi i procesit ka përparësitë e mëposhtme:

1. Zvogëloni kostot e brendshme të panevojshme

Si fillim, kompania mund të zvogëlojë kostot e panevojshme brenda proceseve të saj, pasi mund të eliminojë detyrat ose hapat që nuk shtojnë vlerë. Prandaj, nëse eliminohen hapat e panevojshëm, eliminohen edhe kostot.

Duke eliminuar aktivitetet që nuk shtojnë vlerë, procesi bëhet më i saktë dhe kompania mund të fokusohet më shumë në përmbushjen e kërkesave, nevojave dhe pritshmërive të klientëve. Të gjitha së bashku kursen burime të tilla si kohë, para dhe përpjekje njerëzore.

2. Shkurtoni kohën e dorëzimit

Më pas, kohëzgjatja ose kohëzgjatja mund të shkurtohen duke identifikuar kohën e ndërprerjes së ciklit të procesit. Për këtë arsye, proceset eliminohen dhe thjeshtohen.

3. Përmirëson cilësinë dhe shërbimin e perceptuar nga klienti

Nga ana tjetër, duke përmirësuar cilësinë dhe shërbimin e ofruar, klienti plotëson më mirë nevojat e tij. Bën që klientët të pëlqejnë të mbajnë një marrëdhënie me kompaninë.

4. Përfshirja e aktiviteteve shtesë të shërbimit

Po kështu, kjo qasje e bën shumë të lehtë shtimin e përfitimeve shtesë të shërbimit ndaj klientit. Këto agregate shërbimesh kanë një kosto të ulët dhe perceptohen lehtësisht nga klienti./definebusinessterms/

Artikulli paraprakBashkëpunimi mes sektorëve të ndryshëm në procesin e prodhimit
Artikulli tjetërTruket e njerëzve më produktivë