Për këshilltarët e “Rrugës 6” bëhen gati 350.000 euro

Ministrisë së Infrastrukturës i janë ndarë 350.000 euro për kontraktimin e një kompanie këshilluese për procedimin e tenderit të ndërtimit të rrugës që pritet të lidhë Prishtinën me Hanin e Elezit. Për të këshilluar zyrtarët e Ministrisë se si duhet të kontraktohet një kompani e nivelit të ndërtimit të autostradave, Qeveria është shprehur e gatshme që të ndajë edhe mjete shtesë, po që se shprehet nevoja. Këto mjete është paraparë të ndahen nga buxheti i Ministrisë së Financave “për shërbime të këshillimit për Ministrinë e Infrastrukturës për prokurimin dhe kontraktimin e operatorit ekonomik të kualifikuar për shërbime këshillëdhënëse për transaksionin e projektit ‘Route 6’, autostradën Prishtinë-Shkup.

“Ministria e Financave do të transferojë financim shtesë nëse kërkohet dhe vlerësohet si e arsyeshme për realizimin e kontratës për shërbime këshillëdhënëse”, thuhet në vendimin e Qeverisë.

Ndonëse në vendimin e muajit mars obligohej Ministria e Financave që të kryente transaksionin e mjeteve financiare në arkën e Ministrisë së Infrastrukturës, kjo e fundit ende nuk ka iniciuar asnjë procedurë tenderuese për kontraktimin e këshilltarit për transaksionin e ndërtimit të “Rrugës 6”.

Në bazë të deklarimeve të mëhershme, Qeveria planifikon të nisë sivjet procedurat e ndërtimit të ‘Rrugës 6”, ani pse kohë më parë Fondi Monetar Ndërkombëtar i pati tërhequr vërejtjen se nuk guxon të nisë projekte të tjera infrastrukturore pa përfunduar autostrada Morin- Merdar.

Tri ditë më parë, Lah Nitaj, këshilltar politik në Ministri të Infrastrukturës, ka thënë për gazetën se nuk do të ketë kurrfarë vonesash në ndërtimin e autostradës drejt Shkupit. Ai pohon se autostrada Prishtinë – Han i Elezit, do të nisë të ndërtohet më së largu në fillim të vitit 2013, porse kjo mund të ndodhë edhe më herët, në fund të këtij viti.

Ai ka pohuar se ndërtimi i kësaj autostrade ka një kosto prej afro 600 milionë eurosh, ashtu edhe siç është paraparë me Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve 2012-2014. Por ka shtuar se kostoja finale do të dihet tek pas konkurrimit të kompanive në tenderin për shprehje të interesit./koha/kohaislame

Artikulli paraprakKrijohet sistemi elektronik i regjistrimit të fermerëve në Kosovë
Artikulli tjetërNis implementimi i Strategjisë për zhvillimin e NVM-ve