Pas ardhjes së Muslimanëve në Tunis vërehet rritje e të ardhurave nga turizmi për 25%

Të hyrat nga turizmi në Tunizi, për vitin 2012 kanë shënuar rritje prej 25,3% në krahasim me periudhën e njëjtë të vitit 2011.

Këto të dhëna i përcjell albtime duke u thirrur në statistikat e prezantuar nga Bordi Turistik i Tunizisë.

Përndryshe, turizmi është një nga resurset kryesore të zhvillimit në këtë shtet të Afrikës Veriore. Këto krahasime bëhen edhe më interesante duke e pasur parasysh faktin e ndryshimeve që ndodhën në këtë shtet.

Tunisi ishte shkëndija fillestare që nxiti revolucionet në botën arabe që më pas mori emrin “Pranvera arabe”. Në këtë shtet në zgjedhje të lira dhe demokratike pushtetin e mori partia me rrënjë islamike “Nahda” e liderit të njohur tunisian Rashid Ghannushi./albtime/kohaislame

Artikulli paraprakTrepça rritë prodhimet
Artikulli tjetërEksportet turke në 2012 arritën në 151.9 miliardë dollarë