Oda Gjermani-Kosovë: Të hetohet i gjithë privatizimi, të vihet drejtësia në vend

Një kërkesë tronditëse për privatizimin vjen nga dhoma ekonomike Gjermani-Kosovë, e cila kërkon rishikim e tërë procesit të privatizimit nëpërmjet hetimit të tij.

“Oda Ekonomike Gjermano Kosovare, kërkon një hetim dhe auditim të të gjithë procesit të privatizimit të aseteve shoqërore, që nga privatizimi i parë në vitin 2002 e deri në fund të vitit 2012!”, thuhet në një komunikatë të kësaj Ode.

Më tej në komunikatë thuhet se kërkesa – për Hetim dhe Auditim e procesit të privatizimit – nga Oda Ekonomike Gjermano-Kosovare vie para së gjithash, kur kemi parasysh zhvillimet e fundit në vend, nxjerrja në pah e implikimeve të zyrtarëve të lartë të spektrit politik në afera korruptive, të cilat po e dëmtojnë rëndë imazhin e Kosovës karshi partnerëve ndërkombëtarëe, karshi investitorëve potencial si dhe karshi vet qytetarëve të Kosovës.

Oda Ekonomike Gjermano Kosovare, hetimin e privatizimit e sheh si mundësi të shpërtimit të vendit nga skandalet. “Ne kemi besim të plotë në përfaqësuesit e institucioneve kompetente shtetërore si dhe ato ndërkombëtare se do ta zbardhin të vërtetën, për të shpëtuar vendin nga skandalet e tjera të mundshme”.
“Në këtë vazhdë, ne kërkojmë nga institucionet e larta shtetërore që të hapen “dosjet” e shitjeve, e të zgjidhen të gjitha kontestet, në mënyrë që ata që degraduan këtë proces jetik për vendin të japin përgjegjësi karshi institucioneve kompetente”, thuhet në komutesë.

Kërkesa e Odës Ekonomike Gjermano Kosovare, buron, para se gjithash nga bindja jonë e thellë se procesi i privatizimit është një proces i domosdoshëm për zhvillimin e vendit, thithjen e investimeve dhe rivitalizimin e ekonomisë.
Gjithashtu, ne shprehim bindjen tonë të thellë, se pak kush në Kosovë është kundër privatizimit, por shumëkush, është kundër formës abuzive dhe përvetësuese të aseteve të vendit. BS.kohaislame

Artikulli paraprakKujtesë: Dita kur Sorosi e gjunjëzoi valutën britanike
Artikulli tjetërMercedes nuk i shet vetura Qeverisë