Një e katërta e europianëve janë në kufirin e varfërisë

Në vitin 2011 119.6 milionë banorë të Bashkimit Europian ose 24.2% e popullsisë u gjendën në prag të izolimit social, çka do të thotë se ishin në pragun e varfërisë, përjetonin vështirësi serioze financiare ose kishin një intensitet shumë të ulët të punës, njoftoi të hënën shërbimi statistikor europian Eurostat.

Në vitin 2010 këtë kontigjent e përbënte 23.4% e popullsisë së BE-së, ndërsa në vitin 2008 – 23.5%, njofton Eurostat. Rreziku më i lartë i izolimit ndër 27 vendet e BE- së ekzistonte në Bullgari (49.1% e popullsisë), e ndjekur nga Rumania dhe Letonia me (40%), Lituania (33%), Greqia dhe Hungaria (31%). Më pak ky rrezik ka ekzistuar në Republikën Çeke (15%), Hollandë dhe Suedi (16%), Luksemburg dhe Austri (17%).

Artikulli paraprakPrishtina e Suhareka përfitueset kryesore të donacioneve nderkombetare
Artikulli tjetërGreqia më e korruptuara në BE