Nënshkruhet kontrata për tri hidrocentraleve në Grykën e Deçanit

Komuna e Deçanit dhe Kompania KELAG nga Austria kanë nënshkruar kontratën për ndërtimin e tri hidrocentraleve në Grykën e Deçanit, vlera e të cilëve është 55 milionë.

Krytari i Deçanit, Rasim Selmanaj, shpreson se ky partneritet do të jetë i qëndrueshëm dhe do të jetë në funksion të zhvillimit ekonomik në Deçan.

“Kapacitetet fillestare të prodhimit do të jenë 20 Mgvatë orë energji, që kapin vlerën prej 50 milionë euro investime. Por kjo është vetëm faza fillestare, ndërsa në fazën e ardhshme do të arrihen që nga këto hidrocentrale të prodhohen 100 MG orë energji dhe se deri atëherë parashihet të investohen 200 milionë euro”, citon RTK Georg Woeber, drejtor i KELAG.

Energjia e parë do të rrjedh në dimrin e 2013, ndërsa rreth 50 mijë familje në rajon mund të furnizohen me energji elektrike gjatë gjithë vitit.koha/kohaislame

Artikulli paraprakRritja ekonomike: Shqipëria do ta kalojë Serbinë
Artikulli tjetërUlen të ardhurat nga diaspora