Në Podujevë ndihmohen 140 fermerë me farë misri

Drejtoria për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural në Komunën e Podujevës, ka ndihmuar 140 fermerë me të mbjella pranverore. Fermerët e përzgjedhur janë ndihmuar nga DBPZHR-ja me nga 10 kilogramë farë misri (pionier 100-300) si dhe me nga 100 kg pleh artificial të kombinuar 3×15.

Sipas drejtorit për Bujqësi, Pylltari dhe Zhvillim Rural, Vezir Januzi, kjo ndihmë është ndarë nga mjetet për subvencione dhe kap vlerën e rreth 10 mijë eurove.
Januzi ka thënë se kjo sasi e farës dhe e plehut artificial do t’u mjaftojë 140 bujqve që të mbjellin nga 50 ari me misër.
E fermerët shprehen të kënaqur për këtë ndihmë modeste nga Komuna e Podujevës./BS/kohaislame

Artikulli paraprakTurqit blenë uzinën problematike malazeze të çelikut edhe pse ka 193 milionë euro borxhe
Artikulli tjetërRreth 73% e të rinjve të papunë