Ndërtohen 130 megavat rrymë nga era

Kosova është e përkushtuar të përmbushë obligimet që dalin nga Traktati i Komunitetit të Energjisë (20:20:20) lidhur me kërkesat për Burimet e Ripёrtritshme te Energjisë.
“Qeveria ka për qëllim që të vazhdojë mbështetjen për investimet në energjinë e ripërtërishme dhe të zhvillojë resurset në vijim: Diellore 8 MW, Era 130 MW, Hidro 180 MW dhe Biomasë 10 MW.

Në të njëjtën kohë do të punohet për arritjen e caqeve të parapara prej 9 për qind deri në 2018 bazuar në Planin e Veprimit për Efiçiencë të Energjisë 2010-2018, Kornizën Afatmesme të Shpenzimeve 2015-2017, si dhe obligimet qe dalin nga Sekretariati i Komiteti te Energjisë”, thuhet në programin ekonomik të Qeverisë së Kosovës, të cilin e posedon Gazeta Fjala. kohaislame

Artikulli paraprakKosova humbi mbi 110 milionë investime në kesh
Artikulli tjetërForcohet bashkëpunimi ekonomik ndërmjet Kosovës dhe Gjermanisë