Mihja e re do të sistemojë punëtorët e KEK-ut

Korporata Energjetike e Kosovës nuk ka ndonjë plan për shkurtime të vendeve të punës. Kjo korporatë garanton se për të gjithë punonjësit e mihjeve do të ketë punë dhe se nuk do të ketë largim nga puna e as pensionim të dhunshëm, ndonëse dy mihjet ekzistuese shumë shpejt pritet të shterojnë.

Këto deklarata vijnë pas shumë raporteve në të kaluarën që kanë konkluduar se të paktën 1.500 vetë do të mbesin pa vende pune, pas mbylljes së dy mihjeve dhe koncentrimit të punëve vetëm në mihjen “Sibovci jugperëndimor”. Gjithashtu do të punohet edhe në mihjen e Sitnicës, e cila do të jetë aktive deri në vitin 2014.

Viktor Buzhala, zëdhënës i KEK-ut, ka thënë se në Divizionin për Prodhim të Qymyrit janë gjithsej 3.500 punëtorë, që është një nga divizionet kyç të korporatës.

“Të gjithë punëtorët e DPQ-së e kanë punën të sigurt dhe asnjë nga ta nuk parashihet të largohet. Arsyeja është e thjeshtë: procesi i punës ka nevojë për secilin prej tyre”, ka thënë Buzhala./koha/kohaislame

Artikulli paraprakFalsifikime të shumta për të përfituar subvencione në bujqësi
Artikulli tjetërKrijohet sistemi elektronik i regjistrimit të fermerëve në Kosovë