Më shumë se gjysma e gjermanëve janë PRO rikthimit të “markës”

Më shumë se gjysma e gjermanëve janë të bindur se jeta e tyre pa euron do të jetë më e mirë.

Kjo bëhet e ditur përmes një hulumtimi të realizuar nga “Naked Capitalism” , një grup autorësh gjerman që janë kundër eurozonës.

Gjermanët janë të ngarkuar dhe të padurueshëm lidhur me pagesën e borxheve nga BE ndaj anëtareve tjera të eurozonës. Mbi 51 për qind e gjermanëve mendojnë se më mirë do të ishte vendi i tyre të braktisë eurozonën dhe se jeta e tyre më pas do të ketë trende pozitive.
Mbi 71 për qind e gjermanëve mendojnë se Greqia sa më shpejt duhet të largohet nga eurozona, në rast se nuk plotëson kriteret për kreditë. Por, nga ana tjetër, gjermanët janë të vetëdijshëm se largimi i Greqisë do të paralajmërojë rënien e eurozonës.

Vetëm 1/3 e gjermanëve kanë mbështetur politikën e kancelares gjermane rreth përballjes me evrokrizën dhe zgjidhjen e saj. Për gjermanët është më mirë të rikthehej valuta e tyre Marka./ina/kohaislame

Artikulli paraprakU nisen për Shkup
Artikulli tjetërBanesat në pronësi shoqërore shiten me çmime simbolike