MasterCard, një pikë bankare edhe ne Mekë

Zëdhënësi i MasterCard Xhejms Isikson tha për ueb faqen nbcnews se: “Ne vazhdojmë të shohim rritjen e kërkesave, veçanërisht në Lindjen e Mesme për banka islame dhe më konkretisht për rastin tonë, kartat të cilat përputhen me sheriatin, përputhjet me parimet e besimit islam”.

Gjithashtu do të projektohet edhe një busull që lejon anëtarët të orientohen drejt faljes së namazit pesë herë në ditë. MasterCard ka përfitime të tjera. Një KartëMbajtës lejon që muslimanët të paguajnë për pelegrinazhin në Mekë, ku ata këtë gjë e kanë të nevojshme ta kryejnë së paku një herë në jetë, nëse ata kanë mjetë. Isokson tha se “Një përqindje e parave të shpenzuara duke përdorur kartën do ti dhurohet Organizatës për bamirësi lokale”

Artikulli paraprakMercedes prezantoi versionin elektrik të modelit SLS
Artikulli tjetërCoca Cola largon selinë e saj nga Greqia