Maroku bëhet me bankën e parë Islame

Maroko pret 100% bankën e parë islame në tetor të këtij viti, e ka pozicionuar veten si i vetmi shtet në Afrikën e Veriut me investim të tillë.

Bankat marokene kërkojnë për të shfrytëzuar këtë sektor me një vlerë prej 1.8 milionë dollarë.

Agjencia Financiare e Akreditimit (FAA), një organizatë e sigurimit të cilësisë e përkushtuar për promovimin e standardeve të larta në shërbimet financiare, ka deklaruar se ajo kishte punuar ngushtë me qeverinë marokene për të futur një kornizë të qëndrueshme, duke përfshirë stafin e përgatitur të trajnuar të destinuar për industrinë e financave Islame.

Kërkesa e madhe për produktet e financave islamike kishte detyruar qeverinë maroken të futë ligje të reja bankare me dispozitat e sheriatit për të krijuar banka në përputhje me ligjet, ka thënë Agjencia Financiare e Akreditimit.

Në margjina të Forumit të Parë Ndërkombëtar për Financimin me Pjesëmarrje të mbajtur në Kazablanka më 19-20 tetor 2015, Agjencia e Financiare e Akreditimit, Amat TAAP Manshor theksoi nevojën për një trajnim të mirë dhe kuadër të fortë institucional në mbështetje të financave Islame në Marok.

Potenciali i financave islamike mund të tërheqë investitorët, që veprojnë në tregun e Malajzisë për të ardhur për të investuar në Marok, tha Agjencia Financiare e Akreditimit.

Me futjen e bankave Islame në tregun e financave, Maroku do të jetë i pozicionuar në mënyrë të favorshme për t’u bërë një qendër e fuqishme e financave islame në Afrikë, shtoi ajo.

Artikulli paraprakIniciativë Startups.al e dedikuar terësisht për komunitetin e startupeve në Shqipëri
Artikulli tjetërKartmonedha e re në qarkullim!