Luksemburg: Selia e parë e bankës islame në eurozonë

Luksemburgu do të jetë selia e bankës së parë në eurozonë me emrin ORIS BANK. Kapitali fillestar është prej 60 milionë euro, që ka për qëllim sigurimin e shërbimeve bankare për individët, kompanitë dhe sektorin privat.

ORIS BANK, do të ketë edhe degë në kryeqytetin francez Paris, në atë belg Bruksel, në qytetin gjerman Frankfurt, gjithashtu edhe në Holandë.

Investitorët kryesorë të kësaj banke do të jenë “Shoqata e biznesmenëve të Gjirit” si dhe Familja Mbretërore e Emirateve të Bashkuara Arabe.

Duhet të theksohet se stabiliteti i sistemit financiar islam dhe fitimet e tij gjatë viteve të fundit, sidomos pas krizës ekonomike të Perëndimit, ka tërhequr shumë vende perëndimore të përfitojnë nga ky sistem. /krenaria.

Artikulli paraprakNAFTA DHE POLITIKA
Artikulli tjetërRaca autoktone Busha – po vazhdon mbijetesën