Kosovarët çdo ditë e më të varfër

Kosovarëve sa vjen e u vështirësohet jeta. Çdo muaj në treg shtrenjtohet nga një produkt elementar sa që të ardhurat personale nuk i mbulojnë shpenzimet e shportës së konsumit të përgjithshëm në Kosovë.
Vetëm në tre vjetët e fundit çmimet e produkteve janë rritur mbi 20 për qind, ndërsa pagat kanë mbetur të palëvizura.

Nëse llogaritet ndryshimi në çmimet e artikujve elementarë që Agjencia e Statistikave të Kosovës i ka si bazë për matjen e inflacionit, shihet se në shkurt të vitit 2010 për 25 artikuj një qytetar ka paguar 42 euro. Ndërkaq, për të njëjtën sasi të artikujve në shkurt të këtij viti u është dashur të paguajnë 51 euro, shkruan Tribuna.

Njohës të ekonomisë dhe përfaqësues të shoqërisë civile vlerësojnë se institucionet e vendit nuk kanë mekanizma të mirëfilltë për kontroll të inflacionit në tregun e brendshëm, por ai lëviz varësisht prej ndryshimeve në tregun e jashtëm.

Artikulli paraprakFinancat tronditën nga Qipro
Artikulli tjetërMyftiu Tërnava takoi kryetarin e Bankës Islame për Zhvillim