KOMUNAT E LINDJES PËRFITOJNË GRANDET E KE-SË

Drejtori i këtij projekti, Mustafë Grainca ka thënë për Kosovapress, se ky projekt i financuar nga KE-ja dhe Komuna e Ferizajt si lidere, ka të bëjë me zhvillimin e turizmit në regjionin lindje të Republikës së Kosovës.

“Në këtë projekt, i cili ka filluar së implementuari nga shkurti i vitit 2012, inkorporohen 6 komuna të regjionit lindje, të cilat përmes këtij projekti synojnë t’i ekspozojnë resurset turistike të regjionit”, ka thënë Grainca.

Merret vesh se Komuna e Ferizajt është lidere, dhe se krahas 380000 eurove që ka ndarë KE-ja, ajo do të participojë me afro 50 mijë euro. Grainca shpjegon se në kuadër të këtij projekti Komuna e Ferizajt, ka nisur rehabilitimin e rrjedhës së lumit Nerodime në vetë zonën e Bifurkacionit.

“Punimet në këtë zonë kanë filluar dhe projekti do ta bëjë funksional këtë fenomen. Aty do të ndërtohet ura, do të rivitalizohen dy mullinj ekzistues, do të rregullohet trotuari dhe do të vendoset sinjalistika në tërë territorin e komunës, e cila do t’i shënojë vendet turistike”, ka thënë Grainca, për të shtuar se edhe komunat tjera të regjionit do të përfitojnë nga shpërndarja e nën grandeve të këtij projekti.

Në anën tjetër, kompania “Europarku” ka filluar punën në rehabilitimin e kësaj zone me rëndësi jo vetëm për Ferizajn, por edhe për vendin. Drejtori i kësaj kompanie, Afrim Breznica, ka thënë se është filluar me pastrimin e zonës së bifurkacionit dhe me vendosjen e bazamentit të urës.

“Ky është fillimi i punimeve, gjatë 90 ditëve sa është paraparë që të kryhet ky projekt, do të bëhet edhe hapja e kanalit të ujit, rregullimi i trotuarit në pjesë prej mullirit të Nikës deri të ura dhe pastrimi i hapësirës për rreth mullirit të madh”, ka thënë Breznica.

Kjo zonë atraktive e komunës së Ferizajt, pritet që pas kryerjes së punimeve do të jetë mjaftë shumë e vizituar, ngase përmban fenomenin e Bifurkacionit, të dytin në botë i cili e ndanë Lumin Nerdodime në dy rrjedha, të cilat asnjëherë nuk bashkohen, duke bërë që njëra të derdhet në Detin Adriatik dhe tjetra në Detin e Zi.kohaislame

Artikulli paraprakUlen të ardhurat nga diaspora
Artikulli tjetërKosova me rendimente rekorde të grurit në rajon