Karakteristikat kryesore të administrimit të biznesit

Kjo metodologji ekonomike lind nga kombinimi i pikave të ndryshme të studimit dhe zbatimit, si fusha matematikore, aplikimi i marketingut në kompani, taksat apo kontrolli i kostos si në rastin e kontabilitetit industrial.

Nga ana tjetër, konceptet e administrimit dhe drejtimit janë gjerësisht të zbatueshme në realitetin ekonomik, pasi zhvillimi i tyre është i zakonshëm si në sektorin publik ashtu edhe në atë privat.

Detyrat administrative të shtetit ose shoqërive të mëdha publike janë gjithashtu të ndjeshme ndaj zbatimit të kësaj shkence.

Në këtë kuptim, harta bazë e veprimit e administrimit të biznesit mund të vendoset në:

  • Deklaratë e objektivave që shoqëria ndjek me aktivitetin e saj ekonomik. Gjithashtu i njohur si planifikim
  • Si do të përdorë strukturën dhe burimet e saj për t’i arritur ato. Në këtë pikë hyjnë departamentet e ndryshme me të cilat ka dhe mënyra se si ato ndërlidhen (Burimet Njerëzore, Marketingu, Prodhimi, Shitjet…) Ato do të ishin hapat e organizimit dhe drejtimit.
  • Së fundmi, është i nevojshëm mbikëqyrja e vazhdueshme e funksionimit të shoqërisë dhe veprimi në rast nevoje për korrigjime apo ndryshime objektivash. Është kontrolli i kompanisë dhe vlerësimi i saj pasues./definebusinessterms/
Artikulli paraprakShqipëria synon të frenojë ikjen e mjekëve duke ua bllokuar diplomat
Artikulli tjetërBESËLIDHJE PËR TË DREJTAT E FËMIJËS NË ISLAM

Comments are closed.