Instagram ka shtuar një veçori të re kundër piratimit

Instagrami ka shtuar një veçori të re kundër piratimit, që siguron një lloj kontrolli shtesë në llogaritë që kanë fshirë një postim. Veçoria quhet “E fshirë së fundi” dhe mundëson rikthimin ose rishikimin e postimeve të fshira më parë nga telefoni juaj.

Kompania, përmes blogut zyrtar, pretendon se risia do të ndihmojë gjithashtu në mbrojtjen e përmbajtjes nga hakerat. Arsyeja është e thjeshtë: aplikacioni paraqet nevojën për një hap shtesë para se të fshini postimet e ndara, me një nivel shtesë sigurie, të mundësuar vetëm nga ata që në të vërtetë përdorin profilin.

“Ne e dimë që hakerat ndonjëherë fshijnë përmbajtje kur fitojnë një llogari dhe deri më tani njerëzit nuk kishin asnjë mënyrë për të rekuperuar me lehtësi fotot dhe videot e tyre”, shpjegon Instagram. Me prezantimin e kësaj veçorie të re, të cilët fshijnë ose rivendosin përgjithmonë një postim së pari duhet të verifikoni që jeni përdoruesi i ligjshëm i llogarisë”.

Fotot, videot, filmat IGTV dhe historitë që përdoruesi fshin, hiqen menjëherë nga llogaria dhe transferohen në dosjen “E fshirë së fundi”. Historitë e fshira që nuk janë në arkiv do të qëndrojnë në dosje deri në 24 orë. Çdo gjë tjetër do të fshihet automatikisht 30 ditë më vonë. Gjatë kësaj periudhe, përmbajtja mund të përdoret përmes funksionit “E fshirë së fundi” dhe nga aty përdoruesi mund të vendosë nëse dëshiron ta ribotojë postimin ose ta fshijë atë plotësisht, para se të kalojë muaji.

Karakteristika e re, si në iPhone ashtu edhe në Android, po lëshohet globalisht, përdoruesit do të jenë në gjendje ta përdorin atë së shpejti falë një azhurnimi nga App Store dhe Play Store.

ANSA

Artikulli paraprakGjermania zgjat bllokimin e COVID-19 deri në 7 Mars
Artikulli tjetërPeticioni: ‘Shtoni Kosovën si shtet në Netflix’