Industria e hallallit ne Malajzia ka tërhequr 270 milion Euro në investimet e huaja direkte

Kuala Lumpur: Industria e hallallit ne Malajzia ka tërhequr 270milion në investimet e huaja direkte në mes të janarit dhe qershorit dhe ka eksportuar prodhimet hallall me vlerë 4miliard Euro në të njëjtën periudhë.

Ministri Ndërkombëtar i Tregtisë dhe Industrisë Datuk Seri Mustafa Mohamed tha se Industria e Hallallit dhe e Zhvillimit Corp së bashku me agjencitë e tjera kanë punuar shumë për të zgjeruar kontributin e industrisë përmes programeve të ndryshme dhe aktiviteteve. Sipas Industrisë se Hallallit dhe e Zhvillimit Corp, produktet hallall të eksportura në mes janarit dhe dhjetorit të vitit të kaluar arritën 10 miliard Euro, u tha ne hapjen e Fiesta Halal Malaysia (Halfest 2012).
Ne Halfest 2012 po marrin pjesë me shumë se 600 kompani në mbar vendin duke shfaqur produktet dhe sherbimet hallall. Kjo ekspozit pritet të tërheqë mbi 70.000 vizitorë gjatë 5 ditëve sa do te zgjas kjo ekspozite në Qendrën Botërore të Tregtisë Putra.
/mesazhi/G.Koprani/kohaislame

Artikulli paraprakNVM-të në zor!
Artikulli tjetërVaksinohen mbi 22 mijë krerë gjedhe