Grupi turk i ndihmës dërgon ujë të pijshëm në N.Syria

Grupi i ndihmës dërgon 10 kamionë me ujë të pijshëm të nevojshëm për njerëzit që jetojnë në kampe në Syri verior

Një grup turk i ndihmave të hënën dërgoi 10 kamionë me ndihma humanitare për civilët sirianë në nevojë në rajonet kufitare pranë Turqisë.

Yusuf Bulbul, Kahramanmaras, përfaqësues i Turqisë i Organizatës së Ndihmës Humanitare (IHH), njoftoi se ata vizituan kampe në Idlib, Siria Veriore në Shkurt dhe se njerëzit që jetojnë atje kanë nevojë urgjente për ushqim, ujë dhe këpucë.

Me mbështetjen e dashamirësve dhe një kompanie, 10 kamionë që mbanin ujë të pijshëm u nisën për të ndihmuar njerëzit në nevojë në kampe në Idlib.

Idlib bie brenda një zone të de-përshkallëzimit të krijuar nën një marrëveshje midis Turqisë dhe Rusisë.

Zona ka qenë subjekt i kuptimeve të shumta të armëpushimit që regjimi Asad dhe aleatët e tij kanë shkelur shpesh.

Siria është përfshirë në një luftë civile që nga fillimi i vitit 2011, kur regjimi i Bashar al-Assad goditi protestat pro-demokracisë me një egërsi të papritur.

Gjatë dekadës së kaluar, qindra mijëra njerëz janë vrarë dhe më shumë se 10 milion janë zhvendosur, sipas zyrtarëve të KB.

Artikulli paraprakDy nga tri modelet e veturave më të shitura gjatë dhjetorit 2020 janë elektrike
Artikulli tjetërSHITBLERJA ME KËSTE