Gjermania me Bankë Islame

Gjermania është gati të japë licencën për veprimtarinë e një banke të parë plotësisht Islame në këtë vend Europian, e cila do të veprojë sipas udhëzimeve të ligjeve Islame.
 
Hulumtimi ynë i tregut ka treguar, se 21 për qind e muslimanëve në këtë vend dëshirojnë të shihnin një bankë Islame si bankën e tyre natyrore –familjare,”  tha të hënën, më 23 mars 2015, Kemal Ozan, drejtor i Kuveyt Turk Bank AG, për gazetën Handelsblatt.
 
Kemal Ozan shtoi se Banka Kuveyt Turk shpreson për të ofruar me lehtësi pasurinë e konsumatorëve potencial në Gjermani, veçanërisht në mesin e katër milionë muslimanëve që banojnë në këtë vend, njoftoi OnIslam.net.
 
 Banka e Re do të quhet Banka KT AG dhe do të përdorë Frankfurtin si bazën e saj, me qëllim për të ofruar më lehtë komunitetin e dytë më të madh musliman në Evropë, shumica prej anëtarëve të së cilës janë me prejardhje turke.  
 
Kuveyt Turk, ësht banka më e madhe Islame në Turqi dhe 62 për qind në pronësi të Kuvajtit House Financave, e themeluar si një degë për shërbime financiare në Mannheim në  vitin 2010 dhe ka aplikuar për një licencë bankare të plotë në  vitin 2012.
 
Ndërkohë, huadhënësi tha se do të investojë kapital fillestar prej 45 milionë Euro ($ 48.700.000) në njësinë e planifikuar gjermane.
 
Islami ndalon kamatën për muslimanët , marrjen apo pagesën e  kamatave të kredive.
 
Bankat Islame dhe institucionet financiare nuk mund të marrin ose të japin fonde për ndonjë veprimtari që përfshin alkoolin, bixhozin,  pornografinë, duhanin, armët ose mish derri. 
 
Sheriati lejon marrëveshje financiare të përbashkëta për blerje, shitje ose partneritete.
 
Investitorët kanë të drejtë të dinë se si fondet e tyre janë duke u përdorur, dhe sektori mbikëqyret nga bordet mbikëqyrëse të dedikuara, si dhe nga autoritetet rregullatorë kombëtarë.
 
Gjatë viteve të fundit, Financat Islame ka qenë të ngadalshme për të fituar një terren në Evropë.   
 
Britania mbetet qendra më e madhe financiare Islamike e Evropës,  me pesë banka me të drejta të plota islamike, gjithashtu, me një sipërmarrje në Luksemburg që është planifikuar të nisë një huadhënie  islamike.
 
Në vitin 2004, shteti gjerman i Saksonisë-Anhalt ka ngritur 100.000.000 € nëpërmjet bonave Islamike, me Fwu Group Mynih-bazuar në hulumtimin e tregut në  vitin 2012 dhe 2013.
Artikulli paraprakRusia merr presidencën e BRICS, prioritet ndërveprimi strategjik
Artikulli tjetërTurizmi shqiptar prezantohet nga mediet e huaja