Gjelbërohet toka arabe?!

Këtë vit, Arabia Saudite regjistroi reshje shiu të paparë më herët, duke sjellë përmbytje në lugina dhe zona të ulëta të qyteteve.

I gjithë sezoni u parapri nga thatësira në rajone të ndryshme të Arabisë Saudite, gjë që e shtyu Mbretin të nxirrte një dekret që udhëzonte xhamitë në mbarë Mbretërinë të vendosnin lutjet Istisqa në nëntor.

Qytetet e dy xhamive të shenjta, të cilat normalisht kanë shi 2-3 ditë çdo vit, panë shi të vazhdueshëm çdo ditë tjetër gjatë javës së fundit apo më shumë.

Si rezultat, peizazhi dhe luginat e dy qyteteve të shenjta janë bërë të gjelbra mes furnizimit të vazhdueshëm të ujit të shiut.

Megjithatë, pritet që peizazhi të bëhet sërish djerrë pas zbutjes së sezonit të shirave.

Pamje të një gjelbërimi të tokës në Arabinë Saudite, kanë sjellë gjithsesi në vëmendje një paralajmërim profetik.

Siç ka thënë Pejgamberi Muhamed: “Nuk do të vijë Dita e Gjykimit derisa Gadishulli Arabik të kthehet në gjelbërim dhe lumenj siç ishte dikur.”

Pra, gjelbërimi i tokës arabe përfshihet ndër shenjat e Kijametit. Gjithashtu, bëhet me dije se dikur ajo tokë ka qenë e gjelbëruar, pra me bimësi./Motilokal.com

 

 

 

Artikulli paraprakSi po e zgjidhin bizneset krizën e fuqisë punëtore
Artikulli tjetër10 cilësitë e një punonjësi të keq!