Evitoni shpenzimin e tepruar të parave

Si të shmangni shpenzimin e tepruar të parave Nëse nuk jeni në gjendje të mbani një buxhet fiks, të shpenzoni më shumë se sa fitoni, apo të bëni blerje që në fund rezultojnë të kota, atëherë ju duhen disa këshilla me vlerë.

Ka një mënyrë si të shmangi shpenzimet jo të frytshme: vetëm mendoni për paratë tuaja si orë të jetës suaj. Ja se si funksionon: Thuaj të bëni $ 50,000 në vit për punën tuaj të plotë, 40 orë në javë. Llogaritni të ardhurat mujore pas taksave: $ 3,500, pak a shumë. Kjo e bën pagën tuaj orë më pak se $ 22.

Shtoni të gjitha shpenzimet që lidhen me punën që keni. Kjo përfshin gjëra të dukshme si veshja e zyrës, shpenzimet e udhëtimit, dreka e punës dhe me pas llogarisni shpenzimet më pak të dukshme të ditës si kopshti i fëmijëve, pastrim i shtëpive dhe aktivitetet pas pune.

Së fundi bëni llogaritje duke zbritur nga rroga shpenzimet tuaja mujore, shpenzimet e punës, ato të familjes dhe shpenzimet jashtë orarit të punës.

Po të llogarisni sa shpenzoni në punë për 1 orë dhe sa fitoni prej saj do të shihni një ndryshim të madh. Prandaj i gjithë shpenzimi vjen nga gjërat e panevojshme jashtë saj.

Mundohuni të mbani një buxhet vetëm për gjërat e domosdoshme pas punës dhe të mos e teproni me to.

Artikulli paraprakKur bëheni ndërmarrës, disa zakone duhet t’i eleminoni
Artikulli tjetërMos i shtyni punët e vështira për më vonë