Euro pritet të lulëzojë pas humbjes më të keqe vjetore në gjashtë vjet!

Elasticiteti i euros në janar, pasi dha humbjen më të keqe vjetore në gjashtë vjet, mund të jetë vetëm fillimi i një rikuperimi më të gjerë, pasi tregues të ndryshëm sinjalizojnë një sfond më mbështetës për monedhën. Euro u ngjit deri në 1,1483 dollarë javën e kaluar, një nivel i paparë që nga nëntori, dhe u tregtua me 1,1339 dollarë që nga ora 6:41 e mëngjesit në Nju Jork.

Ndërsa ende nuk ka thyer rezistencën kryesore në 1.15 dollarë, matësit teknikë tregojnë për një perspektivë më pozitive. Monedha po merr gjithashtu një rritje nga diferencat e normave këtë javë, pasi yield-et 10-vjeçare gjermane shkelin pragun zero për herë të parë në më shumë se dy vjet.

Kjo vjen në kohën e një përplasjeje në rritje midis tregtarëve dhe Bankës Qendrore Europiane për kohën e rritjes së normave të interesit. Pavarësisht këmbënguljes nga zyrtarët se një rritje ka shumë pak gjasa në vitin 2022, tregjet e parasë tani shohin një rritje me 10 pikë bazë të normës së depozitave në minus 0.4% që në shtator dhe një dalje nga territori nën zero deri në fund të vitit të ardhshëm. /Bloomberg/

Artikulli paraprakShtatë arsyet pse kostot e jetesës po rriten globalisht
Artikulli tjetërMarrëveshja e Microsoft-it, më e madhja në teknologji e shënuar ndonjëherë